Rólunk

A Benefit Barcode Inc. többségi tulajdonosa Jáger László, az Euro Discount Club alapítója.

Irányításával az elmúlt 18 év alatt felépült Magyarország legnagyobb – nem MLM-ben működő – kedvezménykártya-rendszere. A cég diszkont szolgáltatását veszik igénybe a nagyobb kamarák és szakszervezetek, valamint több mint 200 további egyesület és for-profit cég. Ők időközben több mint egymillió EDC logós tag-, ügyfélkártyát bocsátottak ki, melyekkel már több mint 20 milliárd forintot költöttek kiskereskedőknél, valamint helyi szolgáltatóknál, köztük több bolthálózatban.

Az időközben továbbfejlesztett (már alapítványokat, művészeket és sportolókat is automatikusan kiszolgálni tudó, valamint lakossági kártyakibocsátást is lehetővé tevő) szabadalmaztatott – már Benefit Barcode nevű – rendszerrel a felhasználók száma a világpiacon 2019 végére meg fog százszorozódni. Ennek segítségével az új – már angol alapnyelvű – háttérszoftver fejlesztését elősegítő új tulajdonosok minimum tízszeres növekedésre számíthatnak a dokumentumokban látható információk alapján.

A cég értéke azonban pár év alatt akár több mint ezerszeresére(!) is nőhet. Tavaly tavasszal ment tőzsdére a Snapchat, amely cég részvényei – ezen cikk alapján – már 1.600-szor annyit érnek. Őket pár éve a Facebook már akkor fel akarta vásárolni 3 milliárd(!) dollárért, amikor – 100 millió felhasználó birtokában – még 0 dollár bevételük volt. A Snap még most is veszteséget termel, de a piaci értéke már most is 20 milliárd dollár felett van. Nos, a Benefit Barcode Inc. – az üzleti modelle alapján – 100 millió ügyfélnél már több száz millió dollár profitot fog termelni.

Idén májusi hír egy okosteletelefon-gyártó cégértékének 200-szoros növekedése. Erről több cikk is megjelent a magyar sajtóban. A bulvárosabb a Dollármilliomossá válhat a Xiaomi recepciósa címmel, míg a szakmaibb Az utolsó alkalmazottját is gazdaggá teszi a Xiaomi linkre kattintva olvasható el.

A fentieket támasztja alá az a tíz – történetesen nők által alapított – startup cég is, amelyek mindegyike legkevesebb 1-1 milliárd dollárt(!) ér. Végigolvasva rövid leírásukat, látható, hogy a Benefit Barcode üzleti modellje többüknél sokkal profitábilisabb, jóval több felhasználót fog majd kiszolgálni, azaz a cégérték vélhetően több tízszeresen meg fogja haladni az üzleti tervben célul kitűzött 100 millió dollárt.

Mind emellett az alapító felkészült a nem várt nehézségekre is. Az amerikai Forbes vendégszerzője, Alejandro Cremades (a The Art of Startup Fundraising c. könyv szerzője) a hat legvalószínűbbet veszi számba. A Benefit Barcode az alapján is sikerre van ítélve, mivel…

1. Nincsenek sokan az alapítói csapatban – 1 fő,
2. Nem magas az önköltség – a materiális kártyáknál sem több mint 30%,
3. Erős a marketingterv – kártya(kód)kibocsátók vannak érdekelté téve 2/3-ad arányban,
4. Van műszaki arc a csapatban – több is (a cégnél kettő, a fejlesztőnél több tíz fő),
5. Nem égtek el a befektetések – a felkínált részvények dupla fedezetet biztosítanak,
6. A korai befektetők részt vesznek az újabb körökben – többen többször is.